середу, 4 квітня 2012 р.

ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИЙ ПРОЕКТ / telecommunications /

elimination of illiteracy of officials

СКЛАДОВІ

СХЕМА ПІДПРИЄМСТВА ТМ
МІСЦЕВІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ
КАБЕЛЬНІ ОПЕРАТОРИ 
РЕГІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНО-КОНСУЛЬТАТИВНИЙ ЦЕНТР ЦИФРОВОГО ТРМ 
ІДЕАЛЬНА МУЛЬТИМЕДІЙНА СІТКА
КАРТА ПОКРИТТЯ ЦИФРОВИМ СГНАЛОМ
ПРИЙОМ ЦИФРОВОГО ПАКЕТА ЗЕОНБУД 
ЛІЦЕНЗІЯ
ДОДАТОК ДО ЛІЦЕНЗІЇ. ВИДИ РОБІТ
ПРОГРАМА ІНФОРМАТИЗАЦІЇ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 2011-2013

«Ситроникс информационные технологии Украина» 

«Доступ к онлайн-услугам нужно регулировать»

Строителей объектов инфраструктуры освободили от паевого участия/22.03.12/

Президент решил обеспечить всех украинцев интернет-доступом

 Штраф за «тарелки» придумали «от отчаяния»

12% українців не мають вдома телевізора

Мнение: в Украине нет смысла делать ковровое покрытие 4G на первых пoрах
Intel и Курус раздадут компьютеры ученикам 5-7 классов
«Воля» предложила HDTV еще в шести городах
Почти 40% украинцев смотрят фильмы и слушают музыку в интернете

WARNUNG! WARNUNG! Shadow Zone ZEONBUD SIGNAL (kein Signal) in unseren Städten und Dörfern beträgt 50%.УВАГА! УВАГА! ЗОНА ТІНІ СИГНАЛУ ЗЕОНБУД (ВІДСУТНІСТЬ СИГНАЛУ) У НАШИХ МІСТАХ ТА СЕЛАХ СКЛАДАЄ 50 %.

WARNING! WARNING! SHADOW ZONE SIGNAL ZEONBUD (NO SIGNAL) in our towns and villages is 50%.ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! ЗОНА ТЕНИ СИГНАЛА Зеонбуд (ОТСУТСТВИЕ СИГНАЛА) В НАШИХ ГОРОДАХ И СЕЛАХ СОСТАВЛЯЕТ 50%.

©Україна, Рівне, creative initiative group, 2011 рік




ПРОЕКТ

Компанія «ПІДПРИЄМСТВО ТМ» Заснована в 2012 році як перший оператор муніципального кабельного телебачення в Рівному і області. Зараз ми надаємо повний спектр ліцензованих телекомунікаційних послуг сотням тисяч жителів міста та області. Спільно з обласною, міською, районною адміністрацією створено програму з розвитку телекомунікаційного простору для забезпечення інформаційних потреб жителів та розвитку інфраструктури до 2015р. Сфера діяльності, послуги. Ми надаємо послуги аналогового і цифрового телебачення, а також Інтернет-послуги з використанням широкосмугових волоконно-оптичних ліній зв'язку з пропускною здатністю більше 10 Гбіт / с. У число додаткових послуг входять: IPTV, ігрові сервера, індивідуальне пакетування в цифровому форматі. Надаємо у власних пакетах безкоштовно для абонента 32 канали "Зеонбуд".
Покриття мережі. Рівненська область та місто Рівне.
Конкурентні переваги. · 50 рейтингових каналів аналогового телебачення на всі телевізори в квартирі. · 150 каналів високоякісного цифрового телебачення. · Інтернет за технологією Fast Ethernet зі швидкістю доступу 100 Мбіт / с в квартиру і 1 Гбіт / с в будинок. · Досвід створення мультисервісних мереж у великих містах України. · Власний кабельний телеканал «ОСВІТА РІВНЕ». · Комплексний підхід у наданні послуг. · Висока якість зображення і висока швидкість Інтернет, завдяки використанню власних оптичних ліній зв'язку. · Індивідуальне пакетування (послуга, що дозволяє абоненту формувати власний пакет цифрових каналів).
Тарифна політика. · Стабільні ціни на весь комплекс послуг. · Вигідні тарифи для юридичних осіб. · Унікальні акції та спеціальні пропозиції для наших абонентів. · Індивідуальний підхід до кожного клієнта.
Авторські розробки Наші висококваліфіковані фахівці розробляють і ведуть інженерні проекти повного циклу, в числі яких авторська розробка виробництва і доставки контенту «НОВА ШКОЛА», власна гнучка білінгова система.
Комплексна послуга Ми надаємо високошвидкісний Інтернет і 50 каналів аналогового телебачення на всі телевізори в квартирі.
Телестраж · Сучасна система відеоспостереження. · Можливість відеоспостереження через додатковий канал аналогового телебачення для наших телевізійних абонентів.
Комплексне будівництво мультисервісних мереж · Проектування мережі. · Будівництво магістральних ліній. · Будівництво розподільної мережі. · Підключення та обслуговування абонентів.




  
ПРОЕКТ
Ефір.
Кінцева мета вироблення продукції – ефір. Уже на старті треба визначитися, яким буде спосіб передачі  контенту. Найпростішим є трансляція в ютьюбі та інших подібних сайтах, дорожчий варіант – створення власної трансляції через портал або домовленість про вихід у кабельні та локальні телемережі. Проникнення послуги доступу в інтернет за підсумками 2011 року досягне 37-40%.
Реальна аудиторія інтернет-користувачів в Україні, якщо враховувати дітей молодших 15 років, які не фігурують у дослідженнях маркетологів, становить до 17 млн.
За даними компанії InMind, чисельність українців у віці 15 років і старше, що використовують інтернет не рідше одного разу на місяць, зросла до 35%, порівняно з 33% наприкінці 2010 року. В абсолютних показниках українська інтернет-аудиторія становить 13,9 млн користувачів.
Загальна кількість абонентів широкосмугового доступу в інтернет за підсумками першого кварталу 2011 року склала близько 3,93 млн, з яких 3,4 млн - домашні користувачі. За оцінками iKS-Consulting, рівень проникнення широкосмугового доступу в Україні досяг 19,3% від загальної чисельності домогосподарств - зростання показника за квартал склало 1,8 процентних пункту.
Супутникове мовлення переживає підйом. У світі триває криза, але всупереч песимістичній тенденції, за минулий рік охоплення кількості користувачів системи супутникового мовлення SES ASTRA в Європі збільшився на 8% і склав 135 мільйонів домогосподарств. Україна відстає від цієї тенденції, але попит на послуги супутникового мовлення все одно зростає. Не так давно SES ASTRA оголосила про підписання угоди з Ukrainian Business Group (UBG) про надання послуг супутника ASTRA для трансляції нових цифрових телеканалів. Перспективи розвитку українського ринку DTH, IPTV, HD і гібридного телебачення -
- в Європі, і в Україні ринок DTH зростає. В Україні приблизно 18% домогосподарств користуються супутниковим телебаченням. Очікується зростання супутникових домогосподарств до 35% до 2015 року, а може навіть до 40%. Тоді ці показники будуть на рівні європейських. Кабельне телебачення також розвивається, але значно повільніше. Його поширення становить 35%. Ця цифра не перевищить 40% до 2015 року. Таким чином, у найближчі роки обидва способи передачі сигналу будуть конкурувати між собою, що цілком відповідає європейським тенденціям.
- Національна рада вже зареєструвала 23 оператора, а також прийняла 21 заявку на отримання ліцензій в цьому році. Це означає, що телекомунікаційна галузь вірить в розвиток цього сектора бізнесу, розглядаючи його як потенційно вигідне доповнення до поточної діяльності. IPTV досить скоро з'явиться на українському ринку в якості альтернативної послуги.
Що стосується телебачення високої чіткості, то на кінець 2010 року в Україну HD-ready телевізори є в більш ніж 2.5 мільйонів домогосподарств. Єдиним доступним на даний момент контентом є міжнародні канали, які транслюються в основному через супутник. HD, поза всяким сумнівом, є новим стандартом. За минулий рік кількість HD каналів на супутниках зросла з 120 до більш ніж 210. Перспектива HD - як послуги платного телебачення. Для безкоштовного телемовлення воно не зовсім виправдано: виробничі витрати вище, проте рекламодавці не готові платити більше, тільки тому що на екрані більш чітка картинка.
- Після того, як людина подивиться HD телебачення, стандартна картинка здається йому плоскою, розмитою і набагато менш привабливою. Якість звуку також поступається, адже при HD можливий звук у форматі Dolby Surround. HD телебачення прийде в Україну в найближчому майбутньому і користувачі будуть готові платити за нього відповідну ціну. Можливо, це відбудеться не відразу, а коли кількість HD каналів буде достатнім. На сьогоднішній день два українські телеканали вже оголосили про свій намір запустити HD канали: ТРК «України» і Idea TV. Наступного року в Україні з'являться, як мінімум, три HD-канали.
Гібридне телебачення забезпечує практично необмежені можливості телеперегляду, поєднуючи IP-телебачення, інтернет-телебачення і послуги «відео за запитом». Глядач отримує максимум від телебачення, оскільки самостійно формує індивідуальну програмну сітку на вечір, що складається зі звичайного ТБ в реальному часі, відео за запитом та інтернет-ТБ. У США подібний формат завойовує все більше прихильників завдяки зростанню популярності відеосервісів типу Hulu. Ця послуга скоро з'явиться в Європі. І в Україні теж.
- Інтернет конкурує з телебаченням. З іншого боку деякі технології ведуть до взаємопроникнення ТБ і інтернету. Інтернет тільки в деякій мірі конкурує з TV, але європейські та американські тенденції такі, що популярність телебачення зростає. Люди проводять більше часу в інтернеті, але в теж час і дивляться частіше телевізор - іноді роблячи це одночасно. Телебачення стає все більш різноманітним. Аудиторія вимагає більшої кількості спеціалізованих каналів. Збільшення кількості каналів стимулює продажі.
- В Європі дуже розвинені DTH платформи. В Україні знаходиться платформа Viasat - найбільший і швидко зростаючий DTH оператор країни. Шифрування безкоштовних телевізійних каналів на супутнику дасть потужний імпульс для розвитку ринку платного ТБ. Безкоштовні канали досить скоро вирішать зашифрувати свої сигнали. Це пов'язано з національними правами і з тим, що супутниковий сигнал не закінчується разом з кордоном держави.
Канал поширення залежить від того, де дивиться відео чи слухає аудіо цільова аудиторія. Ідеальним варіантом є органічне поєднання вище приведених каналів та ефірних цифрових каналів.
Правильно створений контент  може також стати популярним на тематичних, галузевих сайтах, які останнім часом додають собі інтерактивного контенту, включаючи відео та аудіо. Деякі великі компанії, зокрема Reuters, навіть створили партнерську програму для фінансових компаній та банків, що продукують своє відео і надають їм можливість трансляції безпосередньо через сайт цієї всесвітньовідомої медіаагенції. В Україні такі спроби теж робляться – приміром, сайт «Української біржі» та Fundmarket прагнуть стати майданчиками для корпоративних відеоновин про фінансовий ринок країни. Саме серед фінансових компаній та банків прагнення мати своє корпоративне телебачення нині відчутніше,  тому що галузь стрімко відроджується після кризи і має гроші. В інших галузях такого жвавого інтересу до організації власного телебачення ще немає, наступними можуть стати туристична, медична, фармацевтична сфери, комерційна освіта. Ця ніша і є основою створення нового™ мовлення.
            Якщо продукт вийде якісним з точки зору дотримання телевізійних/радійних стандартів, він може бути цікавим і професійним мовникам, проте лише за умови, що корисна, оперативна і важлива інформація в ньому переважатиме прагнення виробника до реклами та усталених штампів.

«Датагруп», «Интертелеком» и «Укртелеком» подключат «Открытый мир» к интернету

«proIT» // 24.04.2012
Представители компаний «Датагруп», «Укртелеком» и «Интертелеком» подписали меморандум о сотрудничестве с проектом «Открытый мир». Об этом «proIT» сообщили в пресс-службе «Датагруп».
В соответствии с Меморандумом, задача этих компаний состоит в строительстве современной инфраструктурной сети для школ-участниц проекта. Всего в первом этапе проекта примут участие 2000 школ Украины.
В данный момент «Датагруп» занимается проработкой технического задания по проекту. При подключении школ к интернету могут быть использованы выделенные линии и спутниковые технологии в зависимости от географических особенностей местности.
Специалисты оператора сделают подводку к школе, разводку внутри помещения и подключат компьютеры. Ограничения по пользованию услугой устанавливаться не будут. Все школы будут подключены к системе мониторинга «Датагруп», в случае каких-либо повреждений технические службы компании могут оперативно их устранить.
Как объяснил «proIT» руководитель «Открытого мира» Игорь Курус, на данный момент изучается карта покрытия всех операторов в различных регионах и тестируется скорость передачи данных.
«В тех регионах, где есть хорошее покрытие «Укртелекома», будет «Укртелеком». Там, где лучше «Интертелеком», будет этот оператор. Потому что спутниковый интернет, конечно, хороший, но недешевый», – рассказал Курус.
Напомним, что одной из основных целей проекта на сегодняшний день является создание образовательной инфраструктуры на основе современных ИКТ-технологий. Запуск проекта в 2000 украинских школ назначен на 1 сентября 2012 года.

30 коментарів:

  1. Пещерні методи впровадження, в т.ч. і елементів цифрового ТБ на рівні держави І МІСТА РІВНЕ призведуть до анекдотичних ситуацій - бідні отримають по УКРПО.../яка до речі заробить на розсилці 20 000 000 грн./ якісь сет-топ-бокси/без антен і т.д., хтось купить за 500-600...800 грн., спробує спіймати 33 ТВК ДМХ з Антополя і ... в черговий раз "главспеци" з подивом для себе зясують, що зони невпевненого прийому /тіні/ по Рівному не зменшились а збільшились. Хто памятає кінець 90 початок 2000 років - подібна ситуація була з впровадженням ДМХ діапазону. А для цифрового прийому немає такого поняття як "сніжить", сигнал або є або немає. Зона "тіні" для міста 60-70%. А кабельщики не готові да і не зобовязані роздавати на халяву 32 канали "цифри". От люди з коробками до Сашка Даюка і прийдуть. Саме час згадати перспективний проект "Електронне місто Рівне", звичайно з врахуванням того, що з моменту його створення в 2009 році багато потрібно підкоректовувати. Інакше, хлопці, ховайся. Пенсіонери ноги повикручують...

    ВідповістиВидалити
  2. 20.03.2012 14:22
    Фінансова інспекція закликає громадян повідомляти про порушення при використанні бюджетних коштів
    Також інспектори очікують на повідомлення про нецільове використання державного і комунального майна. Для цього достатньо зателефонувати на номер 26-44-35, який працює щодня окрім вихідних та святкових днів.
    Аналогічні телефони довіри діють у всіх районах Рівненської області.

    ВідповістиВидалити
  3. А яким боком тут опинився банкрут Рівнепромзв`язок.В нього все в заставі.Хай краще зарплату виплатить.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От повернеться Хомко обличчям до пропозиції - підприємство запрацює, борги віддасть і зарплату виплатить...

      Видалити
  4. В регионы Украины были отправлены 10 тысяч приемников цифрового телевидения. Об этом заявил генеральный директор компании "Зеонбуд" Виктор Галич.
    Он также уточнил, что сет-топ-боксы ввезены в Украину компаниями Strong и Romsat, которые имеют обязательство отпускать приемники по цене не более 490 грн. с учетом НДС.
    "Перед отправкой для продажи в регионы каждый приемник активируется и проходит тест на работоспособность, т.е. устройства поступают к телезрителям в полной готовности к работе" - сказал Виктор Галич.

    ВідповістиВидалити
  5. Ежедневно традиционное телевидение просматривают 69% жителей Украины. Об этом «proIT» сообщила пресс-служба Независимой ассоциации телерадиовещателей (НАМ).
    НАМ ссылается на данные руководителя направления маркетинговых исследований Киевского международного института социологии (КМИС) Александра Красновского, согласно которому 16% опрошенных просматривают ТВ через Интернет, 37% респондентов слушают радио через приемники/мобильный телефон и 11% - слушают его в сети.
    По данным директора департамента медиа-исследований компании GFK Ольги Росмановой, прослушивания радио через Интернет ежегодно растет на 10% - согласно исследованию, проведенного компанией GFK, за последний месяц через Интернет радио слушали 24% радиослушателей в возрасте от 16 до 50 лет.

    ВідповістиВидалити
  6. Непонятно, но здорово...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. И на том спасибо! Доброе слово и собаке приятно. На самом деле все просто и современно по технологии. Единственный кто не готов на сегодня сделать жизнь людей комфортнее, в даном случае по телекомуникации - чинуши всех уровней, ибо проект не предусматривает разноса денег в конвертах по ихним кабинетам. С уважением.

      Видалити
  7. А без конвертов - проблема. Система - ниппель...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ, ВРАГ БУДЕТ РАЗБИТ, ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ! МЫ БЕЗ КОНВЕРТОВ - ТАК ПРАВИЛЬНО И ГОРАЗДО ИНТЕРЕСНЕЕ, ВЕДЬ КОГДА НИБУДЬ ГОВНОМИР ПРИДУМАНЫЙ ЖЛОБАМИ ЗАКОНЧИТСЯ. ДЛЯ НИХ САМИХ.

      Видалити
  8. Мысль хорошая и правильная, но утопическая. Больше похожа на мечту, которая никогда не сбудется. Но бороться надо.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вещатели начинают судиться с Нацсоветом за региональную «цифру»
      «proIT» // 05.04.2012
      Независимая ассоциация телерадиовещателей обжаловала в Окружном административном суде г. Киева решения Национального совета Украины по вопросам телевидения и радиовещания от 15 апреля 2011 г. о конкурсных условиях на региональное цифровое вещание.
      В частности речь идет о двух решениях:
      1) № 823 «Об утверждении конкурсных условий на получение лицензии на свободных каналах в многоканальной телесети МХ-5 в стандарте DVВ-Т2 (МРЕG-4) (территориальная категория вещания - региональное и местное вещание)»
      2) № 824 Об объявлении конкурса на получение лицензии на вещание на свободных каналах вещания многоканальной телесети МХ-5 (территориальная категория вещания - региональное и местное вещание).
      Ассоциация просит откликнуться компании, которым Национальный совет по каким-то причинам отказал принять документы на участие в цифровом региональном (местном) конкурсе, проведенном 16-17 августа 2011 года.
      Рассмотрение дела назначено на 11 апреля.

      Видалити
    2. У торгівельну мережу Рівного надійшли перші партії перетворювачів цифрових сигналів, так звані «сеп-топ-бокси». Незважаючи на їхню досить високу ціну – 600 гривень, населення почало розкуповувати електронні пристрої. Однак гостро постало питання встановлення приймальних антен: колишні мережі колективного прийому телепрограм практично не придатні, а нових просто не існує – їх поки що нікому споруджувати та обслуговувати. Не виключено, що найближчим часом на дахах міських багатоповерхівок знову виросте ліс антен, що неодмінно призведе до пошкодження покрівель будинків. Не менш важливою проблемою буде й ремонт та сервісне обслуговування обладнання.
      Аби випередити небажані події, в Рівненській обласній державній адміністрації за круглим столом за участі заступника голови Олексія Губанова зібралися представники організацій, котрі мають безпосередній стосунок до впровадження систем цифрового телебачення в регіоні. Своє бачення вирішення низки проблем, пов’язаних із впровадженням загальнонаціонального проекту, висловили на нараді представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Рівненській області Дмитро Тарасюк, директор Рівненської філії Концерну РРТ Віктор Талімончик, начальник Рівненської філії Українського державного центру радіочастот Олександр Кужель, представники комерційних структур, які виявили бажання встановлювати та обслуговувати технологічне обладнання для приймання телепрограм у цифровому форматі.
      Наступну подібну нараду заплановано провести у першій половині травня ц.р., після того, як буде одержано відповідні роз’яснення з Держкомтелерадіо України. Саме до цієї державної установи з низкою конкретних запитань уже звернулися керівники облдержадміністрації.

      А ВИ КАЖЕТЕ УТОПІЯ...ПОКА ВДАЛОСЯ ТІЛЬКИ ЦЕ, АЛЕ І ЦЕ ВЖЕ НЕМАЛО...
      ДАЛІ БУДЕ...

      Видалити
    3. Бесплатное ТВ в Украине можно будет смотреть с мая (за матеріалами www.izvestia.com.ua)

      Заявку на бесплатное получение тюнера для приема эфирного телесигнала льготные слои населения могут подать до 1-го июля в управления социальной защиты населения по месту жительства. Об этом во время прямой линии в газете «Известия в Украине» заявил глава Государственного комитета телевидения и радиовещания Украины Александр Вячеславович Курдинович.

      «В среднем после оформления заявки на тюнер и формирования списков на местах доставка в регионы займет около месяца. Сейчас мы развернули масштабную информационную кампанию среди населения. Так что первые тюнеры пенсионеры и инвалиды, которые уже подали заявки, смогут получить уже в начале мая», - пояснил эксперт.
      Озвучена цена на ТV-тюнеры для бесплатного просмотра телевидения
      По данным Александра Курдиновича, сейчас на территории Украины эфирный сигнал принимают 55% домохозяйств, кабельный - 35%, а спутниковый – 10 %.
      «Во время этой кампании мы будем изучать спрос среди льготных категорий населения. В основном, интересуются одинокие пенсионеры, инвалиды или семьи, в которых растет ребенок-инвалид. В случае чего, будем просить премьер-министра выделить деньги на новую партию тюнеров для украинских граждан», - пообещал глава Государственного комитета телевидения и радиовещания.
      Напомним, до 2015 года Украина переходит на цифровое телевидение. Это значит, что посмотреть телевизор можно будет только с помощью ТV-тюнера.

      Видалити
  9. Відповіді
    1. МТС впроваджує індивідуальне пакетування для передплатників «Домашнього ТВ», при якому абоненти зможуть самостійно формувати список телеканалів, повідомляє CNews.
      Абонентам пропонується більше 40 рейтингових каналів з абонплатою від 1 до 299 рублів. Серед них, зокрема, − мережа каналів Discovery, TiJi, «Наука 2.0», АXN Sci-Fi, XXL, Blue Hustler, «Нічний клуб», «Спорт 2», Gulli, Mezzo, MGM, «Дитячий», «Єврокіно», «Футбол», «Бізнес Про». Замовити канали можна безпосередньо в меню телевізійного тюнеру.
      Послуги індивідуального пакетування доступні поки що лише мешканцям Москви та Московської області.
      Для того щоб скористатися можливостями індивідуального пакетування, з початку квітня 2012 року абоненти мають можливість підключити пакет «Базовий» (76 телеканалів).
      Також користувачам «Домашнього ТБ» доступні 7 тематичних пакетів з оновленої лінійки із щомісячною платою від 50 руб.: «Калейдоскоп», Discovery, «НТВ Плюс Кіно», «НТВ Плюс Спорт», «Viasat», «Еротика» і HD .
      «Сьогодні телебачення повинне гнучко підлаштовуватися під потреби кожного глядача і пропонувати широкий вибір інтерактивних функцій, щоб успішно конкурувати з інтернетом за увагу аудиторії. Тому ми впроваджуємо принципово новий формат формування передплати на канали в рамках послуги «Домашнє ТБ» − що дозволяє телеглядачеві платити лише за ті канали, які йому цікаві.
      Завдяки багатим можливостям інтерактивного ТБ − від перемотування програми і її запису до перегляду новинних порталів і спілкування в соціальних мережах − телебачення підлаштовується під індивідуальні потреби кожного користувача», − відзначає директор з розвитку фіксованого бізнесу МТС Дмитро Багдасарян.
      У найближчому майбутньому МТС планує розширити надання послуги індивідуального телебачення і на інші регіони Росії.

      Видалити
  10. Либо мы убъем телевидение, либо оно убъет нас.

    ВідповістиВидалити
  11. В тому вигляді, як воно \телебачення\ існує зараз, воно не має права на існування. Звичайно, скільки людей стільки і думок. За будь яких умов відео\аудіо контент повинна формувати людина \глядач\ під свої смаки та можливості. Зараз ТБ та радіо - інструменти навіювання різноманітних...Що робить людина з моменту народження та до самої смерті - навчається, як кажуть вік живи вік учись. Таким чином ТОВ ТРК РИТМ в черговий раз на конкурсі намагається отримати цифровий канал з програмною концепцією інформаційно-освітнього каналу. Це буде важливою складовою комплексного проекта \див.вище\.

    ВідповістиВидалити
  12. Полностью согласен. (Недзельский Павел).

    ВідповістиВидалити
  13. А нема защо, Володимире Григоровичу!

    ВідповістиВидалити
  14. Вещатели хотят убрать из регионального цифрового эфира компании-пустышки
    «ЛИГАБизнесИнформ», «proIT» // 11.04.2012
    Независимая ассоциация вещателей пытается через суд добиться отмены выдачи лицензий на цифровое ТВ ряду родственных компаний, передает «ЛигаБизнесИнформ».В Окружном административном суде Киева сегодня будет рассматриваться иск ассоциации, которая хочет отменить результаты цифрового конкурса в регионах.
    В иске также заявлено требование об отмене решений о выдаче лицензий пятерке компаний - Ариадна ТВ, Новый формат ТВ, Партнер ТВ, Лидер ТВ и ТВ Выбор.
    Все компании связаны между собой через учредителей. По информации «proIT» первые три имеют общего соучредителя – Виталия Морозова. «ТВ Выбор» возглавляет Александр Андриященко, он же – соучредитель «Ариадны ТВ». Директор «Лидера ТВ» - Юрий Пузыренко, он же – соучредитель «Партнер ТВ».
    «В прошлом году документы на конкурс сначала должны были подаваться до 20 июня, а эта пятерка была создана где-то 12 июля. У этих компаний пересекаются учредители, директора, уставы, программа. И эта пятерка, в результате того, что был продлен срок подачи документов, получила лицензии фактически на четверть каналов, которые лицензировались», - заявили в ассоциации.
    «Если суд удовлетворит наши исковые требования, в результате освободится четверть ресурса, которая была отдана фирмам-однодневкам. И этот ресурс будет выставлен на конкурс», - подчеркивают в НАМ. Кроме того, если результаты конкурса отменят, всем участникам вернут конкурсную гарантию, которая для региональных вещателей составляет 10% от лицензионного сбора (от 280 грн. до 9,6 тыс.грн., в зависимости от населенного пункта).

    ВідповістиВидалити
  15. Цифра дня: На льготные приставки выделят еще 100 млн.грн. (за матеріалами biz.liga.net)

    Кабинет Министров Украины предлагает увеличить бюджетные средства на льготные ТВ-приставки
    Соответствующее предложение содержится в проекте закона N10317 от 9 апреля 2012 года о внесении изменений в закон о госбюджете на 2012 год.
    В частности, в пояснительной записке к проекту говорится: "с целью приобретения средств приема сигналов цифрового телерадиовещания расходы по бюджетной программе "Обеспечение населения средствами приема сигналов цифрового телерадиовещания" увеличены на 100 млн.грн". То есть, в случае, если проект будет принят, на льготные приставки из бюджета выделят более 450 млн.грн.
    Также, вчера в Государственном комитете телевидения и радиовещания (Госкомтелерадио) были раскрыты тендерные предложения от производителей приставок. Предварительно о своем участии заявили четыре компании, но документы подали только Ромсат и Strong Ukraine. В первом случае, приставка стоит 487 грн. за единицу, во втором - 486,80 грн. То есть, разница в цене составляет 20 коп.
    Ранее глава комитета Александр Курдинович говорил о том, что главным фактором при определении победителя будет цена.
    Победителя тендера должны назвать в апреле этого года.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цифровой сигнал доступен практически всему населению Украины. Проблемными остаются Карпаты и Крым, где гористая местность мешает его приему. Об этом «Известиям в Украине» рассказал председатель Государственного комитета телевидения и радиовещания Украины Александр Курдинович.

      - Сегодня цифровым сигналом охвачено порядка 90% населения Украины. Ключевое слово здесь «населения», а не «территория». В силу сложностей рельефа в Карпатах и Крыму, где гористая местность, с цифровым сигналом дела обстоят хуже. Таким сигналом не охвачены целые районы, поскольку это технологически тяжело сделать. Волны упираются в гору и не пропускают сигнал, - рассказал Курдинович.

      Бесплатное ТВ в Украине можно будет смотреть с мая

      По его словам, проблема с приемом сигнала возможна в больших городах с многоэтажной застройкой.

      Добавим, до 2015 года эфирное телевизионное вещание в Украине перейдет в цифровой формат. Чтобы смотреть телевизор нужно будет покупать специальный тюнер. Он уже поступил в продажу. Сегодня его цена колеблется от 590 до 650 гривен.

      Видалити
    2. Strong думает запустить производство ТВ-тюнеров в Украине
      «proIT» // 13.04.2012

      Производитель телевизионного оборудования - компания Strong - рассматривает возможность открыть производство на одном из предприятий Украины.

      Об этом сообщил глава Государственного комитета телерадиовещания Александр Курдинович, передает корреспондент «ЛІГАБізнесІнформ».

      «Это будет не просто отверточная сборка, а очень глубокая, мелкоузловая сборка», - сообщил он, добавив, что на данный момент не может назвать предприятие.

      Напомним, компания Strong вышла в финал тендера на поставку телевизионных тюнеров для льготных категорий населения.

      Видалити
  16. У нашому колгоспі немає:
    1. однокласников
    2. в контакте
    3. форумов
    4. чатов
    5. общения не по теме...
    натомість кожен БАРАН щиро прагне відповідати за свої ВОРОТА в інтересах того ж КОЛГОСПУ!
    VERSTEHEN?

    ВідповістиВидалити
  17. Победителем в тендера на поставку льготных ТВ-приставок для приема цифрового сигнала стала компания Strong Ukraine, передает «ЛІГАБізнесІнформ».

    Производитель должен будет поставить льготным категориям населения приставки для приема сигнала в формате DVB-T2 в национальной сети цифрового эфирного вещания.

    Предварительно о своем участии в конкурсе заявили четыре компании, но документы подали только Ромсат и Strong Ukraine. В первом случае была предложена стоимость приставки на уровне 487 грн. за единицу, во втором - 486,80 грн., то есть разница в цене составляет всего 20 коп.

    На обеспечение приставками малоимущих из бюджета-2012 будет выделено более 350 млн.грн. На рассмотрение парламента вынесен законопроект, нормы которого, в частности, предусматривают увеличить соответствующие бюджетные расходы еще на 100 млн.грн.

    «В конкурсе победила Strong Ukraine, поскольку предложила телетюнер по более низкой цене», - отметил глава Госкомтелерадио Александр Курдинович. Он также сообщил, что устройства, участвовавшие в конкурсе, были проверены на способность принимать сигнал цифрового эфирного вещания.

    За бюджетные средства будет закуплено 685 тысяч приемников. По приблизительным подсчетам, на закупку приемников будет выделено около 333 млн.грн., причем более 30% от этой суммы вернется в бюджет, поскольку состоят из таможенного сбора и НДС.

    Компания поставит тюнеры по цене в 486,80 грн. за штуку, что на 20 копеек дешевле, чем предложение от Румсат. Также в Госкомтелерадио сообщили, что на следующей неделе комитет займется вопросом почтовой доставки. По словам представителя тендерного комитета Госкомтелерадио Дмитрия Кравченко, комитет будет проводить переговоры с Укрпочтой о возможности закупки услуги у одного участника.

    «Это единственная компания, тарифы которой регулируются государством», - отметил он. Доставка будет осуществляться ориентировочно в течение месяца.

    Также в комитете напомнили, что желающие приобрести тюнер должны подать заявку в управление соцзащиты до 1 июля, но в принципе срок сбора заявлений может быть продлен.

    По поводу возможной закупки дополнительной партии тюнеров еще на 100 млн.грн., в Госкомтелерадио отметили, что в таком случае будет объявлен еще один тендер, в котором, возможно, примут участие больше компаний. В том числе это могут быть украинские производители.

    Напомним, в Украине осуществляется переход на цифровое телевизионное вещание. Провайдером сети эфирного цифрового вещания является компания Зеонбуд. Сейчас в сети Зеонбуда уже идет вещание тех телерадиокомпаний, которые победили в конкурсе на частоты. Всего в цифровом пакете будет доступно 32 канала - 28 общенациональных и 4 региональных.

    Цифровой сигнал стандарта DVB-T2 кодируется, и для просмотра эфирного ТВ понадобятся специальные тюнеры. Первая партия таких декодеров уже поступила в Украину и была распродана. По предварительным прогнозам, украинцы купят около миллиона устройств в этом году. Первую партию приставок для цифрового ТВ раскупили за 4 дня.

    Кроме распространения через розничную сеть, в 2012 году планируется обеспечить ТВ-приставками около 695 тыс. малообеспеченных семей.

    ВідповістиВидалити
  18. Апелляционный суд оставил «Эру» и ТВi без «цифры»
    «Телекритика» // 18.04.2012
    Киевский апелляционный административный суд оставил в силе решение первой инстанции об отказе в удовлетворении исковых требований телеканалов, которые оспаривают результаты цифрового конкурса на места в общенациональных цифровых мультиплексах. Такое решение огласил 17 апреля председательствующий судья Александр Беспалов, пишет «Телекритика».
    Апелляционный суд отказал в удовлетворении апелляционных жалоб телеканалов ТВi, ТВinfo (ООО «Инфо24»), «ТВi-Культура» (ООО «Медиа инфо»). При этом апелляционная жалоба канала «Малятко-ТВ» не была приобщена к производству, поскольку, по словам судьи, была подана с нарушениями установленного порядка.
    Одновременно он частично удовлетворил в мотивировочной части исковую жалобу ТРК «Эра», в которой говорилось о том, что некоторые из исковых требований канала в первой инстанции не рассматривались. Апелляционный суд рассмотрел эти требования, но подтвердил решение первой инстанции об отказе в удовлетворении иска.
    Представители ТРК «Эра» и ТВi сказали, что намерены обжаловать это решение в кассационной инстанции.

    ВідповістиВидалити
  19. Нацрада планувала визначити переможців конкурсу 23 травня, а тепер отримала постанову суду, яка затримує процес
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала підбити підсумки конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5 (регіональне та місцеве мовлення) 23 травня. Однак розгляд цього питання може бути відкладено через постанову суду за позовом однієї з державних телерадіокомпаній. Про це «Телекритику» повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.
    За його словами, вчора (14 травня) Нацрада отримала постанову суду у справі за позовом Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК стосовно проведення цього конкурсу.
    Про що йдеться в постанові, пан Манжосов поки сказати не може. «Поки ми не розглянемо це питання, не побачимо оригіналу постанови, не порадимося з нашими юристами, доти ми не можемо визначити свою позицію (з проведення конкурсу)», - повідомив він.
    Нагадаємо, підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу планувалося 24-25 квітня. Однак Нацрада тоді скасувала заплановані засідання, оскільки не змогла зібрати кворум. На засідання не з'явилися Микола Фартушний, Ірина Опілат і Євген Баранов.
    Кінцевий термін підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу спливає 2 червня.

    ВідповістиВидалити
  20. ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 29 травня 2012 року (вівторок) початок о 10.00 год.

    вул. Прорізна, 2

    Відкриття та затвердження порядку денного засідання Національної ради.
    Доповідає: В. Манжосов

    58. Про затвердження конкурсних умов.
    Доповідає: В. Манжосов
    59. Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення – регіональне та місцеве мовлення).
    Доповідає: В. Манжосов

    Голова Національної ради В. Манжосов

    ВідповістиВидалити