пʼятниця, 12 жовтня 2012 р.

ГОСПОДИ! Я НЕ ХОЧУ "...БАЧИТИ, ЯК В ДАЛЕКОМУ СЕЛІ ГОЛОСУЄ МОЯ БАБУСЯ..." МОЯ БАБУСЯ ДАВНО НА НЕБІ, ЦАРСТВО ЇЙ НЕБЕСНЕ...

3 коментарі:

  1. Чиновники «засекретили» данные о программах, на которые тратили бюджетные деньги
    «proIT» // 09.10.2012




    Секретариат Кабинета министров Украины отказался раскрывать результаты инвентаризации компьютерных программ в органах исполнительной власти за 2011 год.



    Как передает корреспондент «proIT», Ассоциация предприятий информационных технологий Украины написала в Государственную службу интеллектуальной собственности и Секретариат Кабмина запрос о раскрытии этих данных, но получила ответ, что запрашиваемая информация находится под грифом «для служебного использования». Поэтому предоставлять её для ознакомления в АПИТУ чиновники отказались.



    При этом Госслужба интеллектуальной собственности обратилась в Службу безопасности Украины для выяснения возможности предоставления информации об инвентаризации. О результатах рассмотрения обращения СБУ, Госслужба сообщит АПИТУ позже.



    В то же время в АПИТУ считают, что ограничение доступа к результатам инвентаризации противоречит требованиям действующего законодательства Украины о доступе к публичной информации.



    «Согласно части 5 статьи 6 Закона Украины «О доступе к публичной информации» не может быть ограничен доступ к информации о распоряжении бюджетными средствами, владение, пользование или распоряжение государственным, коммунальным имуществом.



    Компьютерные программы, используемые в органах исполнительной власти, приобретаются за бюджетные средства и являются государственным имуществом. Таким образом, информация о данных инвентаризации компьютерных программ, приобретенных за бюджетные средства не может быть информацией с ограниченным доступом», — считают в АПИТУ.



    АПИТУ планирует направить в КМУ обращение с просьбой поручить Минобразования рассмотреть возможность снятия грифа «для служебного пользования» и предоставить ​​информацию об инвентаризации компьютерных программ в АПИТУ.

    ВідповістиВидалити
  2. Підрядник пояснив, чому камери на дільницях обійшлися в мільярд
    Четвер, 11 жовтня 2012, 14:56

    Відеокамери для спостереження за виборами коштували близько 200 млн. грн., а більше половини коштів на впровадження системи відеоспостереження витратять на послуги телеком-операторів.

    Про це заявив технічний фахівець компанії Sitronics Владислав Нам під час презентації роботи системи відеоспостереження, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

    Загальна вартість проекту оцінюється у 993,6 млн. грн., які виділяються з державного бюджету. Водночас, вартість устаткування, яке буде встановлене на 32 тисячах дільниць, складе приблизно 200 млн. грн.

    На запитання, на що будуть використані інші кошти, Нам відповів: "Устаткування – це тільки вершина айсберга. Насправді айсберг величезний, і дев'ять десятих його приховано під поверхнею".

    "Більше половини бюджету становлять послуги телеком-операторів для того, щоб забезпечити трансляцію зображення. Вартість організації каналів зв’язку дуже висока".

    За його словами, фіксованим дротовим зв’язком в Україні обладнані лише близько 40% дільниць, а на інші необхідно розгортати точки бездротового зв’язку різних стандартів.

    Крім того, компанія Sitronics наймала сотні фахівців, які заливали програмне забезпечення на ноутбуки з програмно-апаратних комплексів.

    Нам також розповів, що національний оператор зв’язку "Укртелеком" зберігатиме відео процесу голосування на парламентських виборах протягом року на своєму сервері, повідомляють "Коментарі".

    Він зазначив, що відеотрансляція з дільниць буде вестися протягом усього часу голосування, а під час підрахунку голосів камери будуть записувати те, що відбувається, але не будуть транслювати це відео в інтернет.

    "Усі дані, записані з веб-камер у виборчих дільницях, будуть зберігатися на сервері в "Укртелекомі", для чого на кожну виборчу дільницю буде виділено 320 гігабайт пам'яті. Ці записи будуть зберігатися протягом року після виборів", - зазначив Нам.

    Як відомо, 17 жовтня системи відеоспостереження на виборчих дільницях почнуть працювати в дослідно-промисловому режимі експлуатації. Sitronics – генпідрядник впровадження систем відеомоніторингу за виборами.

    За словами гендиректора Sitronics Катерини Чалої, вартість відеонабору становить 7128 грн.

    У програмно-апаратні комплекси, які ставляться на дільницях, входять ноутбук НР Pro Book 4540 s 15.6, камера Logitech C310, USB-подовжувач, мережевий подовжувач Defender, металева шафа з замком, тросик безпеки.

    ВідповістиВидалити
  3. Уряд за кілька років завершить роботу зі створення системи безпеки в громадських місцях.

    Про це заявив прем’єр Микола Азаров на Миколаївщині, повідомляє урядова прес-служба.

    "За кілька років ми цю програму завершимо", - зазначив він.

    "Ми прийняли рішення по всій країні створити центри оперативного реагування, встановити веб-камери у місцях масового скупчення людей: магазинах, кафе, ресторанах, з яких інформація передаватиметься у єдиний центр управління, де оперативний черговий на моніторах її відстежуватиме", - сказав Азаров.

    За його словами, це дозволить міліції більш оперативно реагувати на правопорушення.

    ВідповістиВидалити